luni, 27 iulie 2015

Top 5 pareri gresite despre agentii imobiliari




Ca expert in vanzari si marketing, aud oameni plangandu-se de agentii imobiliari - de la ofiteri de credit la companii mari si nu numai. Totusi, majoritatea oamenilor nu inteleg ce inseamna sa fii agent imobiliar. De exemplu, stiati ca agentii imobiliari sunt unii dintre cei mai vanati oameni de pe piata? Exista mai multe persoane decat in oricare alt domeniu, care incearca sa “extraga” bani (si timp) de la agentii imobiliari. Imaginati-va cum ar fi sa fiti haituiti asa din toate directiile. Dupa parerea mea, agentii sunt de asemenea si extrem de sub-apreciati. Probabil ca nu aveti nici cea mai vaga idee cat stres trebuie sa indure un agent pe parcursul unei zile de lucru. In piata imobiliara de astazi, care are un inventar limitat si multiple oferte de la cumparatori, agentii trebuie sa munceasca pe branci pentru a asigura obtinerea unei case clientilor lor.
Iata lista celor 5 pareri gresite despre agentii imobiliari:
     
     1)    Agentii par sa aiba o gramada de timp liber.
Probabil ca job-ul tau consta intr-un program de Luni-Vineri intre orele 9-17, sau ceva asemanator. Agentii lucreaza peste program si lucreaza si in weekend. Munca unui agent nu se termina niciodata. Cand clientii scapa de la serviciu, doresc sa vada case, iar agentii trebuie sa se conformeze. La fel se intampla si in weekend. In timp ce tu te relaxezi la gratar cu prietenii, agentii alearga la proprietati. Haide sa avem putin respect pentru orele pe care le sacrifica.
    
     2)    Par a nu gasi niciodata casa potrivita.
Inventarul proprietatiilor este limitat in foarte multe piete imobiliare din SUA in momentul de fata, iar in unele cazuri proprietatiile ajung in situatia unor oferte multiple. Asta poate insemna ca potentialii clienti devin la fel de nerabdatori ca vanzatorii. Ofiterii de credit si bancile tind sa invinovateasca agentul pentru intarzieri insa agentii sunt limitati de numarul proprietatilor disponibile pe piata. Cand mi-am cumparat eu casa, am inaintat 7 oferte pana a fi acceptata una. Crede-ma, rabdarea este o virtute in domeniul imobiliar, mai ales cand inventarul este scazut.
     
     3)    Nu raspund niciodata la telefon.
Aud o gramada de oameni plangandu-se ca agentii nu raspund la telefon. Da, exista agenti a caror abilitati de comunicare sunt jalnice. Totusi, un agent productiv este sunat in mod constant de ofiteri de credit, banci, notar si oricare alta persoana la care te poti gandi. Daca ar raspunde la fiecare telefon receptionat,  nu ar mai avea timp sa vanda case. Asa ca, fii rabdator cu agentul, te va suna el inapoi.
Tip: multi agenti prefera sa comunice via text. Nu toti dar multi pe care eu ii cunosc.
     
     4)    Nu negociaza suficient de mult.
Una dintre treburile primare ale agentului este sa negocieze. Insa, negocierea este si treaba primara a agentului care reprezinta cealalta parte. Asa ca, in timp ce tu te poti supara ca nu ai obtinut tot ceea ce ai cerut, trebuie sa intelegi ca, in mod sigur, de cealalta parte a tranzactiei exista un agent la fel de calificat, care lupta pentru clientul sau. Agentii buni vor lupta pentru ceea ce vor clientii lor dar in acelasi timp vor sti cat de mult sa impinga negocierile pentru a nu periclita tranzactia.
     
     5)    Nu isi merita comisionul.
Multi oameni traiesc cu impresia ca agentii vor sa se imbogateasca pe spatele lor si ca, comisionul cerut de ei este jaf la drumul mare. Toatal gresit ! Dupa ce isi achita taxele si impozitele, agentii raman cu 1.5% din comision. Este costisitor sa fii agent imobiliar. Trebuie sa cumperi cutii de depozitare (acte, bani, chei, etc.), bannere, site web, flyere, programe imobiliare, carti de vizita, sisteme de management si multe alte lucruri, doar pentru a face acest business.Pentru toata munca grea depusa, merita! In plus, cu totii stim ca primim ceea ce platim.

Am antrenat sute de agenti de vanzari inclusiv agenti imobiliari astfel incat sa pot aprecia pe deplin pasiunea, implicarea si ambitia necesara pentru a reusi in industria imobiliara. Agentii au infruntat piete dure din 2008 si in timp ce afacerile isi revin acum, inventarul este inca limitat. Asa ca, data viitoare cand mai angajezi un agent imobiliar, fii constient de stresul la care este supus zi de zi si cat de mult lucreaza pentru clientii lui.
 By Ryan Stewman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu