luni, 8 iunie 2015

Cele 7 domenii ale maiestiei





Te-ai intrebat vreodata de ce ai nevoie pentru a fi cu adevarat de succes in afaceri si nu in ultimul rand pentru a avea succes in viata? Pentru a face asta, pentru pentru a ajunge aici trebuie sa stapanesti 7 domenii diferite. Odata stapanite, vei avea o afacere de care esti pasionat si care iti va genera fondurile necesare stilului de viata pe care ti-l doresti. Pe langa asta, iti vei recupera timpul si libertatea .
Cele 7 domenii pe care trebuie sa le stapanesti sunt :
    1)      Stapanirea domeniului personal.
    2)      Stapanirea domeniului afacerilor.
    3)      Stapanirea domeniului promovarii.
    4)      Stapanirea domeniului vanzarilor si a conversilor.
    5)      Stapanirea domeniului repetarii si a transferului (referral).
    6)      Stapanirea domeniului  dezvoltarii.
    7)      Stapanirea sistemului.

   1)      Arta de a te stapani pe tine insuti.
Daca vrei sa ai succes in afaceri si in viata trebuie in primul rand sa te stapanesti pe tine. Daca nu cresti, ghici ce? Nici afacerea ta nu va creste ! Du-ti afacerea si viata la nivelul urmator continuand sa inveti, infrangand lucrurile care te distrag si detinand controlul orelor diminetii.
Vom discuta despre stapanirea personala, cum o vom face si de ce este atat de importanta. Imi place cum ii spune John Maxwell :” Legea capacului” – fiecare dintre noi ne comportam ca niste capace in afacerea noastra. Afacerea noastra nu va putea fi niciodata mai buna decat noi. Trebuie sa ridicam nivelul continuu astfel incat afacerea noastra sa ne urmeze exemplul.

Invatare continua.
Trebuie sa te concentrezi pe invatare continua. Ce nu stii si poti invata? Exista vreo abilitate noua pe care trebuie sa o stapanesti? Este vreun obicei pe care trebuie sa ti-l formezi? Este ceva ce trebuie sa inveti pentru a deveni mai bun in ceea ce faci? Trebuie sa inveti sa fii un sef mai bun? Trebuie sa inveti cum sa vinzi mai eficient? Tebuie sa inveti scripturi noi? Ce poti face pentru a iti creste nivelul de cunostinte?
Indiferent ce ai face nu te opri niciodata din invatat. Nu te opri niciodata din dezvoltare. Daca ajungi in punctul unde simti ca nu mai ai nimic de invatat, iti garantez ca esti pe punctul de te prabusi. Nu iese nimic bun din incetarea invatatului sau din gandul ca stapanesti tot ce este nevoie sa stii. Toate acestea sunt arogante. Asta este mandrie. Dupa cum spune un vechi proverb : “Mandria vine exact inaintea prabusirii”.



Ataca distragerile.
Arunca o privire asupra vietii tale. Arunca o privire asupra lucrurilor pe care vrei sa le faci. Banuiala mea este ca lucrurile care te opresc din indeplinirea lor sunt distragerile. Iata o statistica interesanta :  In ultimii 4 ani, in fiecare an a fost de 2 ori mai greu sa te concentrezi asupra muncii, asta insemnand ca anual nivelul distragerilor cu care ne-am confruntat s-a dublat (4 ani la rand). Anul acesta se asteapta o triplare,  ceea ce inseamna ca va fi de 3 ori mai greu sa ramai concentrat .
Exista atat demulte distrageri si atat de multe lucruri care lupta pentru atentia noastra. Fie ca este vorba despre Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, etc, toate aceste lucruri striga : Heiii!! Fii atent lamine ! Fii atent la mine !! Dupa aceste distrageri urmeaza telefoanele mobile, TV, e-mail si alti oameni care te bat pe umar spunand : ai un minut pentru mine?
Toate aceste lucruri lupta pentru atentia si concentrarea noastra. Daca vrem sa avem succes, ceea ce trebuie sa facem pentru a fi stapani pe noi insine este sa atacam distragerile.



Identificati-le.
Pentru a ataca distragerile trebuie sale identificam. Care sunt distragerile tale? Care sunt lucrurile care iti stau in cale si ce poti face pentru a ataca aceste distrageri?
Controleza-ti dimineata.
Dimineata da tonul pentru restul zilei. Daca primul lucru pe care il faci cand te trezesti este sa iti verifici  e-mailul ai incurcat-o, pentru ca rezultatul acestei actiuni va fi acela de a te pune intr-o stare reactiva, de a raspunde. In schimb, vreau sa va ganditi la cum puteti crea o rutina. Cum poti incepe sa creezi disciplina in viata ta astfel incat sa nu fi reactiv ci productiv  pentru a iti stabili programul zilei? Nu lasa pe nimeni altcineva sa iti faca programul. Trebuie sa controlezi acele ore ale diminetii.
La ce ora te vei trezi? La ce ora te vei culca pentru a te trezi la ora stabilita? Toti suntem constienti ca ar trebui sa ne trezim mai devreme dar ne ducem  la culcare la ora 1 si dupa aceea ne intrebam de ce nu ne putem trezi mai devreme. Ce ai de gand sa faci pentru a prelua controlul asupra orei de trezire? Vei mergela sala? Vei citi, vei medita, te vei ruga? Vei controla acele ore ale diminetii? M-ati mai auzit spunand ca nu toate orele din zi sunt egale. Orele diminetii sunt mult mai importante decat orele pranzului sau serii. Foloseste-le pentru a seta tonul zilei.

Pastreaza timp pentru AGB.
Acestea sunt Activitatile Generatoare de Business. Ziua ta se va duce naibii rapid la un moment dat. Trebuie sa ne asiguram ca dupa ce am controlat acele ore ale diminetii, o parte din ceea ce am facut este ca am pus deoparte timp pentru  face aceste actvitati care genereaza business nou. Daca ne concentram mereu asupra activitatilor de servire a clientului, daca nu generam business nou, la un moment dat  nu vom mai avea business de servit .
Acestea sunt 4 lucruri pe care vreau sa incepi sa le stapanesti si sa le controlezi.
Invata, controleaza orele diminetii, ataca distragerile si asigura-te ca prospectezi tot timpul sau faci ceva pentru a genera business nou. Daca faci aceste lucruri iti promit ca vei avea mai mult succes, un business si o viata mai implinita.


Planul distragerilor
Distrageri obisnuite :                                          
*Social Media –Facebook, Instagram, Twitter, etc)
*Email
*Diferite site-uri
*Conversatii in birou
*Aplicatii pe telefon( jocuri, stiri, etc)
*Alerte pe telefon/calculator ( SMS, alerte mail, etc)
*Distrageri daca ai biroul acasa ( copii, animale de companie, etc)
*Intreruperi de catre colegi : “Ai un minut?”
*Clienti care suna la ore intamplatoare.
Distragerile mele
Distragerea nr. 1   ..............................................................................                    
Plan de atac :          
...............................................................................          
Distragerea nr. 2   ...............................................................................                     
Plan de atac : 
...............................................................................
Distagerea nr. 3 
 ................................................................................
Plan de atac :  
.................................................................................         


Travis Robertson

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu