marți, 23 iunie 2015

10 lucruri pe care cumparatorii le urasc la casa ta !




Daca vrei sa iti cumperi o casa noua, indiferent ca ai nevoie de mai mult sau mai putin spatiu, trebuie mai intai de toate sa iti vinzi casa actuala. S-ar putea crede ca piata asezata de astazi aduce cumparatori care sa iti bata la usa dar nu este o regula. Preturile sunt constante in momentul de fata si par a nu se schimba in viitorul apropiat. Este un lucru bun pentru cumparatori si poate fi si pentru tine , totusi, cumparatorii de astazi sunt mai destepti si mai smecheri. Sunt mai retinuti in a lua decizii rapide si mai retinuti in a cumpara ceva ce nu se integreaza perfect in sfera lor de cautari. Astazi se vand case, dar cat de repede se vand depinde de tine si de agentul tau imobiliar. Casele care se vand sunt cele cu pret bun. Cumparatorul din ziua de astazi este foarte bine pregatit si are temele facute. Cumparatorii doresc de asemenea, o casa care este deja pregatita pentru ca ei sa se mute si sa despacheteze bagajele.

Ceea ce nu vor este :



     1)    Mirosuri urate.
Nimic nu are un impact mai negativ decat o casa care miroase. Inainte de a iti scoate casa la vanzare cheama un prieten, agentul imobiliar sau pe cineva in care ai incredere ca iti va da un raspuns obiectiv. Vei vrea sa scapi de sursa acelui miros neplacut, cat de repede posibil. Animalele de casa sunt un factor principal al mirosurilor urate, in special pisicile. Daca ai pisica, litiera ei trebuie spalata cat de des posibil si daca este posibil, depozitata/amplasata in afara proprietatii. Mochetele pot adaposti si ele mirosuri urate, in special daca  in casa sunt prezente si animalele de companie. Curatati profesional toate mochetele inainte de listarea proprietatii. Daca ai hota la bucatarie, fa-ti un obicei din a o folosi regulat, pentru a tine deoparte mirosurile puternice de mancare (peste, chiftele, etc). Foloseste-o mai ales in seara dinaintea unei vizionari. Daca pivnita/beciul casei miroase a umezeala si mucegai ia in considerare achizitionarea unui dezumidificator pentru a scoate umezeala si mirosul din aer. Daca ai baga in cuptor o prajitura cu mere sau ciocolata, oauuu... In timp ce unele mirosuri sunt ofensive pentru cumparatori, altele pot fi foarte primitoare !



     2)    Casele murdare, in special baile si bucatariile.
Sa ai o casa la vanzare este greu si necesita munca grea, mai ales cand ai si copii mici. Daca nu ai timp sa faci zilnic curatenie si sincer, nimeni nu are, concentreaza-te pe bucatarie si baie. Asigura-te ca podelele sunt aspirate, fara pete, firmituri si murdarie. Asigura-te ca ustensilele de bucatarie sunt curate, toaleta si baia la fel iar in chiuveta nu exista vase murdare. Nu le ascunde in cuptor ca rezolvare rapida, cumparatorii sunt bagaciosi si se vor uita in cuptor, sertare sau in orice dulap se poate deschide. Pune prosoape de bucatarie si baie, curate.



     3)    Casa dezordonata.
Acesta este o extensie a punctului precedent. Cumparatorului de rand ii este extrem de greu sa priveasca mai departe de mizeria si dezordinea din casa. Simplu, sarcinile usoare pot face diferenta. Daca ai copii stii ca se intampla sa fie dezordine. Sunt un mare fan al cosurilor de rachita. Nu sunt scumpe, sunt eficiente si arata dragut in casa. Investeste in cateva cosuri, ca modalitate rapida de a ascunde jucariile atunci cand nu ai timp de curatenie generala. Hainele care trebuie spalate sunt probabil cel mai greu de tinut sub control si consuma cel mai mult timp. Daca nu ai timp sa bagi la spalat, impacheteaza si pune deoparte hainele de zi cu zi iar cele pentru spalat impatureste-le si pune-le frumos intr-un cos, astfel incat sa nu arate ca un spin in ochi. Aduna sticlele si recipientele din bucatarie si baie. Bolurile cu fructe si vazele cu flori nu numai ca arata frumos dar  parfumeaza de asemenea si camerele.



     4)    Camerele slab iluminate.
Nimeni nu vrea sa intre intr-o casa intunecoasa, mai ales cineva care ar putea sa iti cumpere imobilul.  Daca o casa este prea slab iluminata, oamenii se vor intreba ce incerci sa ascunzi? Inlocuieste becurile slabe sau arse, cu becuri luminoase si eficiente pentru a iti lumina cum trebuie locuinta. Daca este necesar, cumpara cateva lampi elegante  care nu doar ca iti vor ilumina casa dar o vor si decora frumos. Daca ai ferestre mari, profita de ele. Asigura-te ca sunt curate si ca draperiile nu blocheaza lumina naturala. Cand vine vorba despre vanzarea unui apartament, iluminarea poate insemna totul.



     5)    Pereti stridenti si tapet incarcat.
Mai mult ca sigur ca persoana care iti va cumpara casa nu va avea aceleasi gusturi ca tine. Se spune ca unii isi decoreaza casa pentru a se muta in ea iar altii ar trebuie sa redecoreze pentru a o vinde. Cand esti decis sa vinzi casa, trebuie sa elimini din imaginea de ansamblu persoana si istoria ta. Un cumparator trebuie sa se poata vizualiza in casa ta,  nu sa se intrebe despre tine, stilul tau de viata si familia ta. Nu vrei sa il distragi de la sarcina principala si anume aceea de a iti cumpara casa. Atenueaza acele culori stridente si vesele, pastreaza-le pentru viitoarea ta casa. In schimb, foloseste culori mai neutre ca bej, crem, care sa faca spatiile sa para mai luminoase, aerisite, stralucitoare. Daca apartamentul tau este imbracat in tapet cu model viu, tipator, trebuie sa te gandesti serios sa-l dai jos. Potentialii cumparatori pot fi descurajati de tapet stiind cat de greu este de scos.



     6)    Gradini neingrijite, arbusti necuratati.
Nimic nu este mai neprimitor decat o proprietate care arata ca o casa bantuita. Asigurati-va ca in curte aveti iarba tunsa iar toate plantele si tufisurile sunt curatate. Daca se poate, amenajati curtea cu plante proaspete sau la ghiveci. Exteriorul casei tale este primul lucru care va fi vazut.  Fa in asa fel incat sa fie o minunata reflexie a ta si un indicator grozav a ceea ce vor vedea in interiorul proprietatii.



     7)    Mochetele.
Daca poti, te rog scoate-o ! In zilele de astazi, cumparatorii cauta case parchetate. Chiar daca nu este in cea mai buna stare, parchetul are mai multa cautare decat mocheta. Daca nu o poti scoate, fa-i o curatare profesionala.



     8)    Holuri neingrijite.
Holul este prima incapere in care se intra. Este felicitarea ta de “Bun Venit”.Fa-l sa arate primitor, prietenos si cald. Un simplu buchet de flori (nu trebuie nimic elaborat) face o declaratie minunata. Curata dulapurile si asigura-te ca incaltamintea si hainele sunt puse in ordine, la locul lor.



     9)    Animalele tale.
Se poate ca oamenii sa fie alergici. Multor copii le este frica de ele. Te rog, tine animalele afara de cate ori este posibil.


   
10)   Tu!
Sunt convins ca esti o persoana adorabila si ca iti cunosti casa mai bine ca oricine altcineva, insa, un potential cumparator nu te vrea acolo sau in apropiere! Daca ramai acasa in timpul vizionarii, ei nu vor sta prea mult, nu vor zabovi si nu se vor uita pe indelete atat cat sa isi faca o idee si un sentiment adecvat. Nu iti vei face nici un favor stand acasa. Lasa vanzarea pe mana agentului tau pentru ca in final, pentru asta il platesti !
Articol preluat de pe www.freshome.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu